Oberflächenbehandlung

In Zusammenarbeit mit langjährigen Partnern bieten wir Ihnen verschiedene Arten der Oberflächenbehandlung an.

U ponudi imamo:

Kataforezno lakiranje (KTL)

Kataforezno lakiranje (KTL) je završni tehnološki postupak koji se koristi za premazivanje metalnih površina tankim, čvrstim, jednostrukim slojem i organskim premazom otpornim na koroziju. Moguća debljina sloja premaza je od 15 do 35 mikrona.

Galvanizacija

Galvansko pocinčavanje je proces primjene zaštitnog sloja cinka na metal, kako bi se spriječilo hrđanje i galvanska korozija.  Moguće je obrađivati proizvode od čelika, legiranih čelika, mesinga, bakra i bakrenih legura.

Praškasto farbanje

Praškasto farbanje se radi površinskim nanošenjem praha, te polimerizaciji praha na određenoj temperaturi. Služi kaozaštita od korozije i  otporan je na toplinu i abraziju.  Moguće je farbanje u svim RAL bojama.

Fosfatiranje

Fosfatiranje je tehnika zaštite čeličnih površina od korozije putem stvaranja hemijske konverzijske prevlake na osnovi fosfata željeza, mangana ili cinka. Osim željeza fosfatirati se mogu i objekti od aluminija, magnezija, bakra i njegovih slitina,nikla,kositra, kadmija te cinka.

Kromiranje

Kromiranje je nanošenje tankog sloja kroma na površinu kovinskih predmeta radi zaštite od korozije i drugih štetnih utjecaja, postizanja boljih površinskih svojstava ili u dekorativne svrhe. Nudimo kromiranje 0.3 – 0.5 (mikrona) i tvrdo kromiranje 0.05 – 0.5 (mikrona).

Niklovanje

Niklovanje je tehnika u kojoj se predmet od nekog drugog metala prevlači tankim slojem nikla elektrolitskim putem (obično željeznih, čeličnih ili bakrenih). Sloj može biti čisto dekorativan ili nanešen u svrhu korozijske zaštite.

Vom Design bis zum Endprodukt – Wir sind für Sie da.